Neden İmam-Hatip´i Seçmeliyim

Neden İmam-Hatip´i Seçmeliyim

06.02.2018 428

İmam Hatip Okulları ortaokul ve lise bölümlerinden oluşmaktadır. Normal ortaokul ve lise müfredatına ek olarak dini ve ahlaki eğitim veren, mesleğe ve üniversiteye öğrenci yetiştiren, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denetlenen resmi devlet okullarıdır.

İmam Hatip Okullarının temel gayesi kendisi ve yaşadığı toplum için bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, inançlı gençler yetiştirmek; 21. yüzyılda gelişen ihtiyaçlara cevap verecek bireyler olarak onları hayata hazırlamak; insana değer veren, problemlere çözüm üretebilen milli ve manevi değerlerini koruyan ve geliştiren kişilikli insanlar olarak onları yetiştirmektir.

İmam Hatip Okulları sosyal, beşeri, fen bilimleri ile birlikte İslami ilimleri aynı müfredat altında göstermesi bakımından Türkiye’ye özgü bir tecrübedir

Kur’an-ı Kerimi yüzünden kurallarına uygun bir şekilde öğrenmenin yanında, Kur’an´ın mesajlarını anlamak ve hayata geçirmek için gerekli eğitim ve öğretim verilmektedir.

Öğrencilerimiz diğer ortaokul  öğrencilerinin sahip oldukları bilginin yanı sıra İslam dininin temel kaynaklarını ve yöntemlerini doğru kaynaklardan ve formasyon sahibi eğitimcilerden edinmektedirler.

İmam Hatip Ortaokullarında normal okullardaki kadar matematik ve fen dersleri vardır. Herhangi bir katsayı ve buna benzer uygulamalarla karşılaşılmadan istenilen Anadolu ve Fen Liselerine gidebileceklerdir.

Bunun yanı sıra istedikleri meslek, spor, sanat, sosyal bilimler gibi lise bölümlerine gidebilirler.

 Okullardan hemen her mesleğe yönelmiş saygın kişiler mezun olmuştur. Bilim, kültür, sanat, eğitim, siyaset ve iş dünyasında önde gelen birçok kişi İmam Hatip mezunudur.

 

Kurumlarımız manevi değerlerine bağlı, topluma faydalı, düşünen ve düşündüğünü söylemekten çekinmeyen, hitabeti kuvvetli, araştırmayı seven aktif gençler yetiştirmeyi ilke edinmesiyle ailelerin ve öğrencilerin tercih sebebidir.

Kaynak: imam-hatip platformu